(ВІДЕО) Прикордонник Олексій та його універсальний чотирилапий боєць Бой

НАЗАД
02 листопада 2023 09:10

Олексій військову службу розпочав у 2000 році, 18 з яких присвятив кінології.

Саме тоді прикордонник зацікавився підготовкою собак. Він із захопленням спостерігав за роботою кінологів, а коли отримав пропозицію приєднатися до їхніх лав, не зволікав ні хвилини. Кокер-спанієль Бой його третій підлеглий. «Не перший, але найрідніший», – уточнює військовий. Адже разом цій парочці довелося пройти чимало. Свій спільний шлях починали з перевірки потягів на залізничному вокзалі, разом були і у день, коли почалося повномасштабне вторгнення рашистів в Україну.

«У перший день широкомасштабної війни ми з Боєм і всією сім’єю були вдома. Прокинувся я від того, що над будинком літали ракети. Дорогою до місця дислокації я завіз родину в безпечне місце і рушив далі вже з Боєм. Навколо була паніка, черги на заправках, гул машин, вибухи, а Бой залишався на диво спокійним і його стан якимось чином вселяв у мене впевненість, що все буде добре», – згадує Олексій.

З перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію Україну Бой став підтримкою і розрадою не лише для свого господаря, а й для прикордонної родини на Харківщині. Умови хлопців відповідали військовим реаліям, але ті все одно не залишали спроб підгодувати чотирилапого друга смаколиками.

Війна змусила Олексія більше часу приділяти тренуванням та вдосконаленню пошукових навичок його бойового чотирилапого побратима. Завдяки зусиллям кінолога, Бой став універсальним бійцем – без зайвих труднощів він здатен відшукати заборонені речовини як на відкритому просторі, так і в приміщеннях або автівках. Спеціалізується пес здебільшого на виявленні зброї та боєприпасів. На його рахунку десятки вагомих знахідок. Серед яких: гвинтівки кустарного виробництва, гранати, кулеметні стрічки, боєприпаси, тротилові шашки тощо.

Системні тренування допомогли Бою нещодавно вибороти першість на конкурсі «Чотирилапі захисники», що проходив у столиці. Участь у змаганнях взяли 23 чотирилапі учасники з різних силових відомств.

Зараз Олексій та Бой несуть службу в одному з підрозділів на Харківщині. В роботі пес завжди зосереджений, а от у вільну хвилину невпинно випрошує в напарника улюблену іграшку та час від часу позує на камеру.

Олексій тато двох дітей, за якими вони з Боєм дуже сумують. Прикордонник мріє про Перемогу, мирне спокійне життя з родиною та ранкові пробіжки зі своїм чотирилапим другом, котрий щодня надихає його на нові звершення та не перестає тішити службовими успіхами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси